10 RENOVLIES VOORDELEN

 

ALGEMENE RENOVLIES TIPS EN ADVIES VOOR SPECIFIEKE SITUATIES

1. Renovlies glad aanbrengen

Het is belangrijk om renovlies glad aan te brengen. De lijm brengt u op de muur aan om daarna het renovlies er tegenaan te plakken.

Snijd de banen af met 10 cm extra ruimte en gebruik een schietlood om het behang recht te plakken. Strijk met een behangroller om het renovlies glad te strijken.

 

2. Renovlies hoeken doorlopen en overlappen of doorplakken

Bij het plakken van renovlies in inwendige hoeken laat u het behang ongeveer 2 cm doorlopen. Bij uitwendige hoeken is het aan te raden om naad tegen naad door te plakken.

Uiteraard is renovlies kitten mogelijk voor een strakke afwerking van renovlies en hoeken. Wij garanderen dan ook naadloos plakken en optimaal afwerken.

 

3. Neem de tijd voor renovlies trapgat behangen

Het is bij renovlies in het trapgat behangen belangrijk om daar ruim de tijd voor te nemen. Het is niet altijd even gemakkelijk om hoog in de hoeken of bij het plafond te komen.

Neem de veiligheid dus wel in acht bij renovlies op de muren rond de trap plakken. Wij werken vaak met trapsteigers om bepaalde risico’s te beperken.

 

4. Houd rekening met de renovlies droogtijd

Renovlies en sauzen is uiteraard met elkaar verbonden, maar er is wel een wachttijd. Het is belangrijk om rekening te houden met de renovlies droogtijd.

Het lijm achter het behang moet drogen voordat u gaat sauzen. Het drogen van het lijm duurt ongeveer 24 uur.

 

5. Voorkomen renovlies naden tijdens het behangen

Het lijkt natuurlijk niet mooi als u na het behangen ziet dat er grote naden te zien zijn. Het is dus tijdens het behangen al belangrijk dat u de banen strak tegen elkaar plakt. Op deze manier zijn naden te voorkomen.

Renovlies naadloos aanbrengen vergt natuurlijk wel enige oefening. Een renovlies cursus volgen is niet nodig, maar wel handig als u het beste resultaat wilt. Onze behangers kunnen u dit garanderen.

Maar gebruik van onze actie! Ontdek de voordelen van scanbehang.

 

6. Renovlies naden plamuren

Zijn er toch naden te zien na het behangen die erg opvallend aanwezig zijn? Het is mogelijk om renovlies naden te plamuren.

Bijvoorbeeld met Red Devil.

Zorg dan wel om plamuur te isoleren door eerst een primer te gebruiken. De ondergrond krijgt hierdoor een egaal zuigend oppervlak.

Renovlies naden schuren moet wel heel voorzichtig gebeuren als het plamuur is aangebracht. Verder is de muur weer over te schilderen.

 

7. Renovlies repareren

Het komt wel eens voor dat er golven komen in renovlies of dat het behang loslaat. Renovlies repareren is in dat geval gewoon mogelijk.

Bij golven in een hoek als gevolg van luchtcirculatie is het bijvoorbeeld mogelijk om de strook te verwijderen.

Vervolgens plakt u een nieuwe strook met vijf centimeter overlapping. Daarna snijdt u het behang door naar beneden.

Zo ontstaat er een nette nieuwe aansluiting en zijn de golven verdwenen. Bij het loslaten van behang is het mogelijk om wat behanglijm te gebruiken om het vast te maken.

 

8. Renovlies behang verwijderen: is renovlies makkelijk te verwijderen?

Wilt u om de een of andere reden renovlies verwijderen? Dat neemt even wat tijd in beslag maar is niet heel moeilijk.

Maak het behang goed nat met een spons en gebruik een plamuurmes om het behang af te steken. Of maar gebruik van een stoomapparaat. Blijven er restjes achter dan is het handig om daarvoor een krabber te gebruiken.

 

9. Renovlies stucen, wel of niet mogelijk?

Het is niet mogelijk om te stucen over renovlies. Het is niet gebruikelijk om te stucen over behang en ook niet over renovlies. Het is daarom aan te raden om het renovlies eerst te verwijderen als u de muur wilt stucen.

 

10. Renovlies op hout aanbrengen

Als u renovlies op hout wilt aanbrengen of mdf behangen met renovlies is het nodig om voorstrijk te gebruiken.

De houten ondergrond bij renovlies mdf absorbeert namelijk nogal en er is dus sprake van een zuigende werking.